LAR – lokal afledning af regnvand

Da klimaet ændrer sig mere og mere, så vil vi i stigende grad opleve en større mængde nedbør i Danmark hvert år. Derfor er det ganske vigtigt, at vi allerede nu gør os tanker om hvordan vi skal sikrer vores kloaksystemer og vandforbrug, så det i fremtiden kan følge med og fungere optimalt – dette vil LAR-løsninger kunne medvirke positivt til.

 

LAR løsninger (lokal afledning af regnvand) fungerer på den måde, at regnvandet på din grund føres væk – for eksempel ud til en sø eller et regnbed. Regnvandet kan også forsinkes, fordampes eller man kan lade det sive ned forskellige steder for på den måde at belaste kloaksystemet mindst muligt, og samtidigt gøre underværker for dit vandforbrug. En LAR-løsning kan spare dig for store summer i vandforbrug årligt, da regnvandet indsamles, transporteres og benyttes effektivt til forskellige formål som for eksempel dine planter eller andet. På denne måde slipper man altså i nogen grad for at bruge vand på anden vis – og med vores mange regnfulde dage i Danmark, så er LAR-løsninger den perfekte fremtidsløsning. En LAR-løsning er et glimrende valg, da det både kan være med til at spare penge og bevare miljøet, og der er derfor også i overensstemmelse med de fremsatte krav til opdeling af regnvand og spildevand.

 

Der findes mange muligheder indenfor LAR (lokalt afledning af regnvand), og derfor vil vi hos Kjeld Larsen & Søns eftf. a/s gerne være behjælpelige med vores ekspertise. Vi er eksperter på området og med vores mange år erfaring kan vi sammen med dig finde lige netop den løsning, der vil passe til dig og din grund.

Kontakt os endelig for et uforpligtende tilbud på din fremtidssikrede LAR-løsning i din have eller på din grund. Vi står altid klar med råd og vejledning.

anlægsgartner

Eksempler på LAR-løsninger

Der er masser af metoder at lave LAR-løsninger på alt efter hvad der vil passe på din have eller grund, og fælles for dem alle er, at de er med til at bevare miljøet, kloaksystemet og pengepungen.

Nogle af måderne kunne være:

  • Nedgravning af faskiner
  • Permeable belægninger
  • Nedsivning af regnvand i græsset
  • Installation af regn bede og/eller grønne tage

 

Video af LAR løsninger

Permeable belægninger: https://www.youtube.com/watch?v=JSXqsx5GXRE

Faskiner: https://www.youtube.com/watch?v=j6UkmSTSbzo

Regn bed: https://www.youtube.com/watch?v=MqP35PCqka4

 

Hos Kjeld Larsen & Søns eftf. a/s tryller vi med naturen. Skal vi også trylle for dig? Med mange års erfaring inden for anlægsarbejde er du garanteret det resultat, som du drømmer om.

Har du i stedet problemer med din kloak, så har Kjeld Larsen & Søns eftf. a/s også en dygtig kloakmester, der gerne kommer ud og hjælper med forskelligt klokarbejde. Ring på 22 17 68 23 og lad os høre om dine udfordringer.